ה-NGFS, רשת הבנקים המרכזיים לכלכלה ירוקה, הכוללת עתה כבר מעל 100 בנקים מרכזיים (לרבות בנק ישראל), פרסמה סט שלישי של תרחישי אקלים.
התרחישים כוללים 6 תרחישי-עתיד שונים, והשפעתם על הכלכלה העולמית והמערכת הפיננסית. שניים מהתרחישים בוחנים מעבר מוסדר לכלכלה דלת-פחמן (“orderly”), שניים מעבר לא מוסדר (“disorderly”) ושני תרחישי התחממות גלובלית עולמית (“hot house world”). התרחישים תואמים את ממצי דוח ההערכה השישי של הפאנל הבין ממשלתי לשינוי אקלים (ה-IPCC), אשר פורסם בשנה שעברה.
סט התרחישים המעודכן הזה כולל הערכות להפסדים פוטנציאליים מאירועי קיצון אקלימיים, לרבות שיטפונות וציקלונים, שצפויים להתגבר ולהופיע בתדירות רבה יותר ככל והעולם ימשיך להתחמם. סט התרחישים אף לוקח בחשבון את ההתחייבויות המדינתיות שנעשו בוועידת האקלים בגלזגו בנובמבר שעבר, כמו גם את האוכלוסייה והתמ”ג העתידיים הצפויים. התרחישים אף משקפים את הטרנדים וההתקדמויות האנרגטיים שנעשו לאחרונה, וגם את ההתקדמויות בטכנולוגיות המיטיגציה לשינויי האקלים.
סט התרחישים מפורט יותר מהתרחישים שפורסמו על ידי ה-NGFS עד כה, מה שאמור לעזור למוסדות פיננסיים להעריך בצורה טובה יותר איך תרחישי אקלים שונים עלולים להשפיע על פורטפוליו ההשקעות שלהם. כזכור, ניתוח תרחישים על ידי מוסדות פיננסיים, או ביצוע מבחני קיצון על ידי רגולטורים, הינם כלים משמעותיים בניהול סיכוני אקלים, שמאפשרים לשחקנים להעריך ביצועים תחת הנחות ותרחישים עתידיים מגוונים.