בנק ישראל פרסם “חוזר גילוי לציבור על היבטי סביבה, חברה וממשל (ESG)”

ביום 5.12.21 פרסם הפיקוח על הבנקים את “חוזר גילוי לציבור על היבטי סביבה, חברה וממשל (ESG)” המחייב את הבנקים להתייחס להיבטי סביבה, חברה וממשל תאגידי בפעילותם.

אלו ההוראות העיקריות בחוזר: 

  1. בדוח הדירקטוריון וההנהלה יש לציין את מדדי ה-ESG העיקריים, והיבטי ה-ESG המהותיים של הבנקים, וכיצד הם משתלבים ביעדים ובאסטרטגיה העסקית של הבנק. במסגרת כך יש לכלול גם מדדים כמותיים למדידת החשיפה לסיכונים וסקירה של אופן ניהול סיכוני האקלים, והשפעתם על הפעילות הפיננסית.
  2. הבנקים נדרשים להרחיב את הגילוי לציבור על החשיפה שלהם לסיכונים סביבתיים, לרבות סיכוני אקלים.
  3. שמו של דוח “האחריות התאגידית” שמפרסמים הבנקים ישונה ל”דוח סביבה, חברה וממשל (ESG)”, והוא יפורסם באופן שנתי (ולא דו-שנתי, כפי שהיה עד עתה). 

הפיקוח על הבנקים מורה על שילוב הדיווח על סיכוני האקלים והסביבה בדוחות השונים המפורסמים כבר כעת על ידי הבנקים. בנוסף מציין הפיקוח, כי לאור התפתחות ההנחיות בנושא סיכוני אקלים, יש לבחון את הצורך להרחיב אף יותר את הגילוי בנושא האקלים ספציפית, בעיקר לאור הנחיות ה-TCFD. זאת, על מנת לפרט את הסיכונים המהותיים שאליהם חשוף הבנק, וכיצד שינה הבנק את אופן הניהול של הסיכונים הללו.

בכך מכוון בנק ישראל בעיקר לסיכון המעבר, כשהוא מבקש מהבנקים להביא בחשבון את השפעתם של הסכמים בינלאומיים הקשורים לאקלים ולסביבה (כגון “הסכם פריז”), ואת השפעתם של התפתחויות פוליטיות, רגולטוריות, טכנולוגיות ואחרות העשויות ליצור סיכון.  ככלל, התיקונים יחולו על דוחות לציבור של תאגידים בנקאיים העומדים בראש קבוצה בנקאית לשנת 2021 ואילך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה חדש

דילוג לתוכן