קרנות השקעה אמריקאיות אשר קובעות ומכריזות על יעדים הקשורים לאקלים יצטרכו לחשוף ולפרט מידע בדבר האסטרטגיות שלהן, ונתונים בדבר פליטות גזי החממה (GHG) של הפורטפוליו. זאת במסגרת הצעת חוק המקודמת על ידי רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), שמטרתה לקדם “מידע עקבי, בר-השוואה ואמין” על השימוש של קרנות ‘ויועצי השקעות’ במדדי ESG, ולמנוע את ה-‘greenwashing’ של מוסדות פיננסיים. לפי ההצעה, קרנות ויועצי השקעה יצטרכו לכלול בדוחות לציבור שלהם גילויים בסטנדרט מסוים, שישקפו את האופן שבו הם משלבים ESG באסטרטגיות שלהן.
לפי יו”ר ה-SEC, גארי גנסלר, “כאשר משקיע קורא את הגילויים הנוכחיים, יכול להיות קשה מאוד להבין למה מתכוונות קרנות מסוימות כשהן אומרות שהן קרן ESG”. זאת בנוסף לסיכון שקרנות ויועצי השקעות יגזימו בתיאור הדגש אשר ניתן אצלן ל-ESG שלהם, וכך הן עלולות להטעות משקיעים.
ה-SEC מעוניינת בנוסף לקבוע גילוי של טביעות הרגל הפחמנית ושל עתירות הפחמן של קרנות ממוקדות אקלים. זאת כדי לעזור למשקיעים לכמת את סיכוני האקלים שלהן, ולאמת את הטענות הסביבתיות שלהם.
הצעת החוק הגיעה בעקבות הגידול המואץ שחל במוצרי השקעה ממוקדי ESG ואקלים בשנים האחרונות. לפי נתונים מ-Morningstar, מספר הקרנות שהן לכאורה “בנות-קיימה” גדל פי ארבעה בעשור האחרון, וזרימת ההון אליהן שברה שיא בכל אחת מחמש השנים האחרונות. לפי ה-SEC, ונכון לספטמבר 2021, 2.4% מכל הקרנות כוללות בשמן ביטויים כגון “בר-קיימה”, “אחראי”, “ESG”, “אקלים”, “פחמן” או “ירוק”.